Burn-out voorkomen met massage

Een goede balans tussen inspanning en ontspanning is belangrijk om een burn-out te voorkomen.

Stress zorgt er voor dat je lichaam adrenaline en cortisol aanmaakt. Deze hormonen zorgen voor verhoogde bloedruk en hartslag waardoor je onder druk kunt presteren. Door ontspanning zorg je er voor dat je lichaam weer in balans komt. Door langdurige stress lukt het soms niet meer om echt te ontspannen en blijft je lichaam cortisol aanmaken. Daardoor slaap je slechter en kun je in een negatieve spiraal komen. Als je deze signalen van je lichaam langere tijd negeert ontstaat een burn-out.

Een ontspannen wandeling in de natuur helpt om goed te ontspannen. Ook een boek lezen met een hond of kat op schoot doet veel goed. Een vakantie doet wonderen maar wie kan er met zijn gezin meerdere keren per jaar op vakantie? En hoe lang houdt dat effect aan? Plan dus gewoon eens in de drie weken een massage. Door de spieren te masseren maakt het lichaam oxytocine aan. Dit hormoon verlaagt de hartslag en bloeddruk. Door een diep ontspannende massage met meditatie maakt het lichaam ook dopamine en endorfine aan. Deze stoffen neutraliseren de cortisol en zorgen dat je ontspannen en helder kunt denken en je weer fitter voelt. Voor ZZP-ers is een burn-out voorkomen veel waard want herstel kan lang duren. Lees hier meer: https://bit.ly/2uKeuK2

Groot misverstand!

Lomi-lomi is een zachte massage hoorde ik een collega-masseur zeggen…..

Hij had ooit een lomi-lomi massage ontvangen en dat was hem allemaal te zacht.

Toch wordt lomi-lomi steeds populairder onder zowel sporters als andere massageliefhebbers. Dat komt omdat deze massage aangepast kan worden aan elke behoefte. Wanneer ik masseer bereik ik een soort van flow. In die flow kan ik afstemmen op de behoefte van de persoon op tafel. Zo pas ik de beweging en de druk aan op wat ik voel. En daarbij gebruik ik mijn handen, onderarmen en ellebogen. Het perfecte gereedschap om spierknopen los te maken en energiebanen te bevrijden van blokkades. Het is een massage die al eeuwen toegepast wordt op Hawaii door een volk wat dicht bij de natuur leeft. Een lomi-lomi practitioner leert dan ook niet zo maar een massage. In de opleiding worden ook de cultuur en oude kennis van de Kahuna-sjamanen doorgegeven.

Natuurlijk ging ik niet in discussie met mijn collega. Zijn mening was gebaseerd op wat hij had ervaren. Maar zijn interesse was gewekt en hij kwam op mijn tafel liggen. Hij was zelf gewend om gezellig te kletsen terwijl hij masseert. Nadat ik was begonnen met masseren werd hij al snel stiller en gaf zich helemaal over aan de beweging.

Na de massage vertelde hij dat hij helemaal onder de indruk was. Hij had ook de flow gevoeld en was helemaal ontspannen. En het was zeker niet te zacht! De ervaring had hem overtuigd.

GeertCoaching

massage onder het schouderblad

Training “Vanuit je uitdaging in je kracht”

 Vanuit je uitdaging in je kracht

Een training voor ondernemers waarin we met gebruik van de kernkwadranten van Daniel Ofman een SMART actieplan maken voor jou als ondernemer.

Je bent ondernemer geworden uit liefde voor je vak. Jij bent de drijvende kracht achter je bedrijf. Een succesvol bedrijf biedt vele uitdagingen maar ook valkuilen. Wanneer je in je kracht staat maak je optimaal gebruik van je kwaliteiten en uitdagingen en ben je je volledig bewust van je valkuilen.

In deze training maak je je eigen kernkwadrant met je kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën. Vanuit je uitdaging maak je een smart actieplan om je ondernemerschap een krachtige impuls te geven. De training wordt gegeven door Mariel Knulst en Geert Glaudemans.

Data:

  • 12 februari 14-17 uur
  • 12 maart 14-17 uur
  • 16 april 14-17 uur
  • 14 mei 14-17 uur

Investering € 85,- excl. btw

Reactie van deelnemer Jacqueline: Aanrader! Vandaag heb ik deel genomen aan de try-out van de training “Vanuit je uitdaging in je kracht”.
Heel waardevol! Met behulp van het kernkwadrant en de professionele begeleiding van de trainers krijg je inzicht in je allergie, je valkuilen en weet je precies welke acties nodig zijn om jouw uitdagingen aan te pakken:-)

Bedankt Mariel Knulst en Geert Glaudemans-Kroon voor jullie kennis, inzet en mooie inzichten die ons verder helpen om succesvol te zijn in ons ondernemerschap!

 

Stagedag in de praktijk

2014-09-07 15.58.17Deze zomer kreeg ik van collega Miranda een bijzonder verzoek. Ze is een jaar geleden begonnen met haar massagepraktijk Mirakelswerk en heeft bij Mood massage de opleiding tot Wellnessmasseur gevolgd. Inmiddels is ze ook klaar voor het NGS examen. Eerst moet ze nog een stage volgen bij een collega-masseur. Zelf heb ik ook les gehad bij Mood dus ik vond het wel een eer om nu dit verzoek te krijgen. Toch moest ik wel aan het idee wennen want rust en privacy zijn essentieel in mijn werk. Miranda stelde voor om zelf een model mee te brengen. Toen wist ik dat het goed zat.

Vorige week was het zo ver. We hebben een enorm leuke dag beleefd waaraan ik met plezier terugdenk. Vandaag kreeg ik het verslag van Miranda en geniet ik weer. Het geeft een mooi beeld van mijn werk. Ik ben daarom blij dat ik het hier mag delen.

 

Stage verslag van dinsdag middag 9 september 2014

Stage adres : Geert Glaudemans-Kroon, Buitenpepersdreef 240, ’s-Hertogenbosch

Om tien minuten voor één , bel ik aan…Dhr. Glaudemans – Kroon maakt de deur open en verwelkomt mij vriendelijk. Het is een mooie ruimte waarin ik mij meteen ook op mijn gemak voel…dat is ook belangrijk voor klanten /cliënten natuurlijk. Vanwege privacy redenen heb ik zelf een model meegenomen (Hierna te noemen Geertje) , ook zij arriveert , dus kunnen we gaan beginnen. 

Heel rustig legt hij uit aan mij en aan Geertje wat er gaat gebeuren tijdens een behandeling van zijn hand. Wat er in zijn anamnese staat en waarom bepaalde dingen erbij vermeld staan . Wat meteen al een leermoment betreft. Namelijk een melding dat hij niet de huisarts of behandelend arts vervangt en dat hij zich niet met de eventuele voorgeschreven medicijnen bemoeit .( de mensen tekenen hiervoor ) Hij heeft een praktijk voor holistische massages, werkt energetisch en ook klachtgericht. 

Geertje mag voor de massage tafel gaan staan , hij legt een hand op haar rug en gaat vervolgens aan het werk. Boeiend en leerzaam om te zien dat energie echt werkt. Hij zorgt ervoor door middel van energetische werkwijze dat de gewrichten in oorspronkelijke staat gaan staan. Dit is een hele aparte gewaarwording , als je er naar zit te kijken. Wanneer , nek, hoofd, rug,heupen,knieën,enkels,voeten goed staan moet ze even lopen om te voelen of het goed voelt of dat er nog aandachtspunten zijn. Daarna geeft hij haar een massage waarna ze totaal ontspannen is , een prachtig mooie Hawaiiaanse Lomi Lomi massage zoals ik die niet eerder heb gezien of ervaren. Hij houdt continu contact met haar lichaam en zij ervaart het alsof ze in de branding van de zee ligt. De aandachtspunten vanuit anamnese worden in deze massage meegenomen. Al met al is hij bijna 1,5 uur aan het werk met haar. Wanneer de massage klaar is , heeft ze even nodig om bij te komen uit die diepe diepe ontspanning.

Wanneer zij zich heeft aangekleed , drinkt ze een glas water en gaat naar huis..Hierna ging ik mijn gesprek aan met Geert.

We hebben daarna een boeiend gesprek gehad over het opbouwen van een praktijk. Miranda had leuke vragen en we delen onze passie voor het vak.

De volgende dag liet ook model Geertje weten hoe ze de behandeling en de massage had ervaren:

Het was een super beleving. Het lijkt wel alsof ik mijn lichaam opnieuw leer kennen. Als een slang met een nieuw huidje! Ik voel de energie nog steeds in beweging. Ongelooflijk.

 

Jennifer Hoffman en de boeddistische monnik

Dit gebeurt als je een blogger vraagt om verslag te doen van zijn ervaring met mijn behandeling:

Jennifer Hoffman en de boeddistische monnik

10 FEBRUARI 2014 DOOR 2 REACTIES

Ik weet het nog goed. De setting was perfect, in een hutje aan het strand in Bali. Tropische geluiden van vogels en watervallen. Mijn vrouw lag naast mij. En ze lag zichtbaar en hoorbaar te genieten.

Maar ik vond het helemaal niets.

Tijdens onze vakantie in Indonesië had ik me over laten halen om een massage te ondergaan. Inderdaad, ondergaan.

In een soort van pamper lag ik op een massagetafel pijnbank. En twee kleine vrouwtjes met ongelooflijk veel kracht in hun vingers namen ons onder handen. Terwijl Linda lekker lag te genieten van een ontspannen massage ging ik door een hel.

Niet omdat het pijn deed, ik vond het maar niets dat een onbekende aan mijn lijf zat.

En nu gaat het weer gebeuren

Al jaren loop ik rond met een vervelende pijn in mijn onderrug. Een blessure die ik heb opgelopen tijdens het sporten. Een tijd ben ik onder behandeling geweest bij een manueel therapeut en heb ik oefeningen voor thuis meegekregen. Ik heb er een paar maanden minder last van gehad, maar nu het kouder begint te worden buiten komen de steken weer terug.

Geert Glaudemans, net als ik lid van OndernemersRijk, is holistisch coach en masseur. Een behandeling van hem zou me van mijn fysieke klachten af moeten helpen. Of in ieder geval doen verbeteren.

Het zal me benieuwen.

In ruil voor een blog kreeg ik een behandeling van Geert.

GeertGeert Glaudemans

Geert kom ik regelmatig tegen als ik bijOndernemersRijk rondloop. Als ik Geert zou moeten omschrijven:

Het uiterlijk van een hippe boeddhistische monnik met een stem die zelfs Jochem Myjerrustig kan krijgen

Het een en ander rechtzetten

Na een kopje thee en een intakeformulier gingen we aan de slag. Van te voren had ik al aangegeven dat ik sceptisch was en dat ik het moest ervaren om het te voelen.

Daar stond ik dan, op mijn sokken voor de massagetafel. Dit keer geen massage. Nee, we gingen het een en ander rechtzetten. Geert ging achter mij staan met zijn hand in mijn rug. Hij ging mijn lichaam opdrachten geven.

Zet je heupen maar goed

Hoezo? Zet je heupen maar goed? “Wat is goed?” vroeg ik.

Maak je geen zorgen, dat weet jouw lichaam wel

En ja hoor, blijkbaar wist mijn lichaam dat prima. En stukje voor stukje zette Geert alles recht. Ik geloofde er pas echt in toen Geert vroeg aan mijn sleutelbenen om recht te gaan staan.

Ik was nog bezig om te bedenken waar die dingen ook alweer zaten, terwijl ik voelde dat mijn lichaam bezig was. Oh ja, daar zitten ze.

Heel vreemd. Heel bijzonder. Maar ik voelde dat er iets veranderd was in mijn lichaam.

Met Jennifer Hoffman op het strand

We hadden nog wat tijd over. “Zullen we mediteren?” vroeg Geert. Prima, wie weet kun je me hier ook van overtuigen.

Plat op mijn rug op de massagetafel. Met mijn ogen dicht en met ademhalingsoefeningen was ik binnen een paar minuten op een groen tropisch eiland.

Een prachtig eiland met veel bomen en planten.

Met zijn rustige stem heeft Geert mij meegenomen over dat eiland. Ik liep door een prachtige beek. Het water was ontzettend helder en ik kon er gewoon uit drinken. Ongelooflijk hoeveel energie je krijgt van een slok water. Daar kan geen energiedrank aan tippen.

De stem van Geert fluisterde dat ik uit de beek moest stappen en dat er een verrassing voor mij op het strand lag.

Benieuwd klom ik op de kant en liep naar het strandje. Daar lagen twee handdoeken. Een voor mij. En op de andere lag Jennifer Hoffman te zonnen. Tevreden en vol energie ging ik naast haar liggen.

Ik lag nog geen minuut te genieten van de omgeving, het gezelschap en de tropische geluiden van vogels en watervallen of de rust werd verstoord.

Toen ik mijn ogen open deed stond er een klein Indisch vrouwtje over me heen gebogen en wilde ze met haar krachtige vingers mijn schouders masseren.

Geïrriteerd duwde ik haar van me af:

Weet je wat jij moet doen? Jij moet een afspraak maken met Geert Glaudemans. Hij weet hoe je mensen kan helpen. Blijf met die knokige vingers van m’n lijf. Ik heb dat niet nodig om van mijn rugklachten af te komen en om te ontspannen.

Daar had ze niet van terug. Ontdaan verdween ze tussen de bomen.

Jennifer was ook wakker geworden en had het hele tafereel meegekregen. Verliefd keek ze me aan en vroeg of ik ook zo reageer als zij mij zou masseren.

Voordat ik kon antwoorden hoorde ik in de verte de stem van Geert:

Langzaam ontwaak je en keer je terug naar Den Bosch

Volgens mij werd ik niet heel vrolijk wakker.

En ook Jennifer was benieuwd naar het vervolg…

@tuurke8 @geertgk @mbloksma Haha! Ik ben benieuwd hoe het verder was gegaan, als Geert hem niet wakker had gemaakt. ;)

— jennifer hoffman (@jeffh80) 11 februari 2014

GEPLAATST IN: AFRIT 22 NIEUWSGETAGGED MET: 

 COMMENTS

  1. Jennifer Hoffman bij mij in de praktijk! http://t.co/G2qtYfdl10

  2. RT @geertgk: Jennifer Hoffman bij mij in de praktijk! http://t.co/G2qtYfdl10

Diepte-ontspanning sessies

 Diepte-ontspanningsessies  

Diepe ontspanning waarbij je echt rust kan ervaren. Soms in pure stilte of juist met een verhaal waarin de geuren en kleuren van de natuur je helemaal opladen.

Een bijzondere ervaring die je gegarandeerd ontspanning levert.  Na deze sessie voel je je energieker en ben je meer bewust van je lichaam. 

 

Tijdens deze sessie lig je gekleed op een massage-tafel. Er zijn dekens en kussens beschikbaar zodat je comfortabel en warm blijft.

LOGObauhausLOGObauhaus.jpgLOGObauhaus

LOGObauhaus

 

 

Massage tegen depressie

(overgenomen van de Wellness Academie)

Depressies gaan gepaard met zowel psychologische als fysieke klachten.  Hoewel je als massagetherapeut nooit de rol van psycholoog mag overnemen, kun je wel een ondersteunende functie vervullen. Massage is namelijk een goede manier om klachten bij depressies te verlichten en het algemeen welbevinden van de mens te bevorderen. Lees verder

Werken met energie

Alles is energie en energie volgt aandacht.

Ik heb zelf reiki 1,2,en 3 gedaan maar ik gebruik het niet meer. Het is zware energie die hoort bij het vissentijdperk. Wij zijn nu in het aquariustijdperk. Bij een goede docent is een reiki-cursus erg fijn. Het nadeel van reiki is echter dat je een inwijding krijgt van een docent. Daarmee krijg je dus energie geimplanteerd. Dat moet 200% zuiver zijn want anders kan je er last van krijgen.

Bij de cursus die ik geef leer je om je eigen energie te versterken door middel van ademhalingstechnieken. Daar is niets van een ander bij. Doordat je je eigen energie versterkt werkt het ook beschermend. Veel masseurs nemen energie over van hun client. Door tijdens een massage je energie te versterken voorkom je dit. Vervolgens kun je deze energie ook inzetten om klachten te verbeteren. Bij jezelf maar ook bij je client. Het is een prachtig EHBO middel dat altijd beschikbaar is.

Bij reiki wordt verteld dat je een geheim symbool nodig hebt om op afstand te kunnen werken. Sinds ik met Quantum Touch werk weet ik dat iedereen op afstand met energie kan werken zonder symbolen. Ook in mijn workshop leer ik je op afstand te werken. Dat is makkelijker als je denkt. Ook vertel ik je hoe je dit integer toepast.

Hoewel ik nog Quantum Touch instructeur ben, heb ik mijn cursus naar eigen inzicht aangepast. Dat heb ik gedaan samen met mijn collega Edith Brouwer. Want ook wij leren elke dag bij en dat willen we doorgeven. Onze trainingen zijn helemaal up-to-date. We leren je technieken toepassen waarmee wij in onze praktijk succesvol behandelen. De trainingen zijn voor iedereen geschikt, de technieken kunnen altijd en overal ingezet worden.

 one

De kracht van het hart

Een nieuwe workshop!

De kracht van het hart

De meest krachtige vorm van levensenergie is hartenergie.

Wat verwacht je dat er kan gebeuren als je leert om je hartenergie in te zetten? Je ontdekt ongekende mogelijkheden voor heling en manifestatie.

Nu heb je de kans om je in te schrijven voor deze dagworkshop: De kracht van het hart door Geert Glaudemans . Ik werk met groepen van maximaal 10 deelnemers.

Tijden: 9:30 – 17:00 uur

investering:    €160,-

Wat leer je tijdens deze workshop?

  • Openen van je hart.
  • Inzetten en versterken van hartenergie
  • Ontdekken en waarnemen vanuit je hart
  • Manifesteren van je diepste wensen

 

Info-avond 27 februari 2013

Wil je nou eindelijk eens weten hoe ik behandel? Heb je interesse in de “reis naar geluk en gezondheid”? Kom dan naar de info-avond op 27 februari in Rosmalen van 20:00 uur – 21:30 uur

Samen met Edith Brouwer van ECHT JEZELF geef ik uitleg over onze behandelingen en cursussen in de praktijk van Edith op het prachtige landgoed Coudewater in Rosmalen.

Het adres is:

Villa Spreeuwenburg
Berlicumseweg 8, 5248 NT Rosmalen 
(voer op je navigatie de Peter de Gorterstraat en kies de ingang van GGZ Coudewater. Rijd rechtdoor en sla rechtsaf vóór Danscentrum Rosmalen. Villa Spreeuwenburg vind je aan het einde van de weg)

Grotere kaart weergeven
 
 

De toegang is gratis. Meld je wel even aan?

[contact_form]