Nieuwsbrief juni 2019

Lees hier de nieuwsbrief van juni 2019 met tips voor ontspanning onderweg.

Ontspannen vertrekken

Wanneer begint je vakantie?

Je gaat met je hele gezin lekker een paar weekjes weg maar hoe zorg je dat je ontspannen vertrekt? Er moet nog heel wat geregeld worden voordat je vertrekt. De reischecklist checken, spullen klaarleggen en de kattenoppas afspreken. En ook nog een overdracht aan je collega. Best een onderneming. 

Plan daarom massages vóór je vertrekt! Je krijgt meer rust in je hoofd. Je overziet de situatie beter en ervaart veel minder inpakstress. Bovendien zul je ook minder pijn in je nek, rug en benen voelen tijdens het lange zitten in de auto of het vliegtuig. 

Ook als je last hebt van een jet-lag na de vakantie is massage een goed idee. De jetlagcalculator kan helpen om de symptomen van een jetlag te voorkomen. Toch kan het lijken of je na thuiskomst van een lange vlucht en stukje van jezelf hebt achtergelaten. Een stevige massage helpt om je fysiek, mentaal en emotioneel weer als één geheel te voelen. Daarnaast is het ook fijn om de doorbloeding te stimuleren na uren in een stoel zitten. 

Hieronder vind je een tip voor onderweg. Die kan je echt bijna overal toepassen. Leer dit ook aan je kinderen. Het werkt!Handig voor onderweg is een handmassage die je eenvoudig zelf toepast. Bijvoorbeeld tijdens het wachten. Gewoon door elke vinger even met de andere hand vast te houden tot je een pulserende reactie in de vinger voelt. In de hand lopen meridianen die verbonden zijn met je organen en je emoties. 

Door je duim vast te houden worden je zorgen milder en bevorder je rust. Door de wijsvinger vast te houden kalmeer je je angsten en groeit vertrouwen. Houd vervolgens je middelvinger vast om je woede te bedaren en je creativiteit te laten stromen. Houd dan je ringvinger vast om je verdriet los te laten en meer gevoel toe te laten. Houd je pink vast om de schijn en de maskers los te laten en te verbinden met je passie. Als laatste leg je de duim van de ene hand in de palm van de andere hand voor eenheid en balans.

Met deze handmassage heb je een krachtig middel waarmee je in 5 minuten zowel je emoties als je organen met elkaar in balans brengt. 

https://mailchi.mp/f44f65dff49d/ontspannen-op-vakantie