Massage

Massage

Massage brengt balans op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Verder stimuleert massage de lymfestroom.

Werkwijze en intake-procedure

Bij een eerste bezoek vullen we een intakeformulier in. We bespreken jouw specifieke eigenschappen en wat je verwacht van de massage. Vervolgens neem je plaats op mijn comfortabele massagetafel die zich naar jouw lichaam vormt. Daarna breng ik warme natuurlijke olie aan op je huid en start met masseren.

Ik voel de spanning van huid en spieren en stem mijn massagetechnieken daarop af. Al snel ontstaat een flow waarin ik alle massagetechnieken die ik beheers kan toepassen. Als de massagebehandeling is beëindigd krijg je de tijd om rustig bij te komen en weer aan te kleden. We evalueren de behandeling en bespreken het vervolgtraject en ik geef adviezen.

Mijn specialiteit is de Lomi-Lomi massage. Deze actieve massage heeft zijn oorsprong in Hawaii. De lange bewegingen met de onderarmen doen denken aan de golven van de oceaan. De massage brengt je snel in diepe ontspanning en geeft je weer energie.

Lomi Lomi Massage is een holistische massagevorm uit Hawaï met een sterke spirituele grondslag die gecombineerd wordt met specifieke ademhalingsoefeningen. De methode werd aanvankelijk beoefend door de Kahuna, de oude Sjamanistische geneesheren op Hawaï. Om die reden wordt de methode ook wel Kahuna massage genoemd. Amerikaanse Missionarissen die begin 1800 het eiland bezochten bestempelden de inheemse geneeswijzen echter als heidens en na een periode van politieke onrust werden alle traditionele behandelmethodes en spirituele tradities gedurende lange tijd verboden.

Tijdens een Lomi Lomi-behandeling wordt het hele lichaam gemasseerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen, waarbij niet alleen met de handen, maar vooral ook met de onderarmen wordt gemasseerd. De bewegingen kunnen erg groot en omvattend zijn, dan weer klein en vurig of zacht en sussend. De bewegingen worden vaak vergeleken met de golven van de oceaan. Men gaat er daarbij vanuit dat de spanning in het lichaam als het ware wordt weggespoeld en de natuurlijke energiestroom in het lichaam gestimuleerd wordt.

Aunty Margaret een van de bekendste leraressen in deze traditionele massagevorm omschrijft LomiLomi als een ‘Liefdevolle massage waarbij een hart, handen en ziel zich verbinden met de bron van het leven zelf’. De behandeling wordt vaak omschreven als een dans over het lichaam. De traditionele Hawaïaanse Lomi Lomi massage draagt op een krachtige manier bij aan een goede gezondheid. De technieken zijn lang, vloeiend en worden uitgevoerd met de handen, onderarmen en ellebogen, waarbij het lijkt alsof je door meerdere personen wordt behandeld.

Tips:

Vóór een behandeling

  • Zorg dat u 3 uur vóór een massage nog iets lichts gegeten heeft

Na een behandeling

  • Drink minimaal 1,5 tot 2 liter water. Vocht zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden (vermijd cafeïne en alcohol)

  • Plan op de dag van de behandeling niet te veel zware lichamelijke activiteiten, het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen

  • Een energetische behandeling brengt een herstelproces op gang. Dit kan enkele dagen aanhouden en kan voor iedereen anders verlopen. Heb je vragen? Bel 06-24105233

Geert Galudemans