Nieuwsbrief augustus 2019

Lees hier de nieuwsbrief van augustus 2019 met tips voor ontspanning en focus

Slaap
Deze week volgde ik een workshop van Wim Gelderblom over het herstellen van stress. Een goede nachtrust is nodig om te herstellen van alle indrukken van je dag. In je slaap wordt oxytocine aangemaakt waarmee je stresshormoon(cortisol) wordt afgebroken. Een goede nachtrust is dus de basis voor vitaliteit. Ook door een massage wordt oxytocine aangemaakt. Bovendien slapen de meeste mensen als een roos na mijn massage. 

Begin de dag met yoga
 Dat yoga goed is voor mij dat weet ik al lang. Het houdt mijn spieren soepel en voorkomt blessures. Aerial yoga is spectaculair want doordat je in een groot doek hangt ben zelfs ik in staat tot acrobatische toeren. Ook het warme Bikram vind ik geweldig omdat ik door de herhalende routine voel dat ik les na les soepeler en sterker wordt. Toch vind ik het lastig want één keer in de week is te weinig en twee keer lukt bijna nooit. Nu heb ik de oplossing gevonden. Ik doe iedere ochtend 20 minuten online-yoga met Tristan Gatto. Gewoon naast mijn bed. De eerste dagen waren best pittig, niet omdat het moeilijk of zwaar was maar omdat ik oude emoties voelde loskomen. Die waren dus opgeslagen in mijn spieren en bindweefsel. Dat mag er allemaal zijn dus gewoon doorgegaan. Dan was ik even een dag minder vrolijk na het oprekken van een spier. Nu voel ik me inmiddels opgeruimd, fit en soepel. Ook tijdens een massage kunnen deze emoties vrijkomen. Soms met een paar tranen en ben je er meteen vanaf, soms ook ben je een dag bezig met loslaten en verwerken. 

https://mailchi.mp/fe7ce43b62ce/hoe-blijf-je-fris-en-scherp-na-de-vakantie