Mijn HEALY

Ik weet niet meer hoe vaak ik een antibioticakuur heb gekregen voor een voorhoofdsholteontsteking en oorontsteking. Het was altijd in het voorjaar. Toen ging ik werken in een kantoor met een slechte airco. Weer een sinusitis en weer een kuur. Toen kwam de huisarts op het idee om cetirizine voor te schrijven. Dat heb ik ruim 10 jaar dagelijks gebruikt om te kunnen werken in een kantoor. In het weekend had ik het niet nodig. Toch merkte ik dat ik steeds gevoeliger werd voor seizoensgebonden allergieën dus altijd een stripje in huis.

Die cetirizine heeft ook nadelen. Je wordt er soms duf van, het is slecht voor lever en nieren, en het verandert je speeksel waardoor je tanden gevoeliger zijn voor gaatjes. Nu had ik een ayurvedisch product gevonden, Histanil, wat veel beter werkte en zonder de bijwerkingen. Eén nadeel, er is bijna niet aan te komen. De leverancier zou mij berichten als er weer voorraad is maar ik wacht al een paar maanden.

En toen ontdekte ik de Healy. Dit handzame apparaat biedt via polselektrodes frequenties aan. Dus ik wilde het allergy-programma testen. Tijdens het programma voelde ik soms lichte tintelingen in mijn handen maar ook in mijn sinussen, buis van Eustachius en oren. Mijn neus die nooit helemaal vrij is kwam open. Ik merkte dat ik beter sliep omdat mijn neus vrij bleef. Een week draaide ik elke dag het programma ‘Allergie’. Nu om de dag en het resultaat blijft. Ik gebruik nu geen medicijnen meer tegen allergieën.

Meer over de HEALY vind je hier.