Stagedag in de praktijk

2014-09-07 15.58.17Deze zomer kreeg ik van collega Miranda een bijzonder verzoek. Ze is een jaar geleden begonnen met haar massagepraktijk Mirakelswerk en heeft bij Mood massage de opleiding tot Wellnessmasseur gevolgd. Inmiddels is ze ook klaar voor het NGS examen. Eerst moet ze nog een stage volgen bij een collega-masseur. Zelf heb ik ook les gehad bij Mood dus ik vond het wel een eer om nu dit verzoek te krijgen. Toch moest ik wel aan het idee wennen want rust en privacy zijn essentieel in mijn werk. Miranda stelde voor om zelf een model mee te brengen. Toen wist ik dat het goed zat.

Vorige week was het zo ver. We hebben een enorm leuke dag beleefd waaraan ik met plezier terugdenk. Vandaag kreeg ik het verslag van Miranda en geniet ik weer. Het geeft een mooi beeld van mijn werk. Ik ben daarom blij dat ik het hier mag delen.

 

Stage verslag van dinsdag middag 9 september 2014

Stage adres : Geert Glaudemans-Kroon, Buitenpepersdreef 240, ’s-Hertogenbosch

Om tien minuten voor één , bel ik aan…Dhr. Glaudemans – Kroon maakt de deur open en verwelkomt mij vriendelijk. Het is een mooie ruimte waarin ik mij meteen ook op mijn gemak voel…dat is ook belangrijk voor klanten /cliënten natuurlijk. Vanwege privacy redenen heb ik zelf een model meegenomen (Hierna te noemen Geertje) , ook zij arriveert , dus kunnen we gaan beginnen. 

Heel rustig legt hij uit aan mij en aan Geertje wat er gaat gebeuren tijdens een behandeling van zijn hand. Wat er in zijn anamnese staat en waarom bepaalde dingen erbij vermeld staan . Wat meteen al een leermoment betreft. Namelijk een melding dat hij niet de huisarts of behandelend arts vervangt en dat hij zich niet met de eventuele voorgeschreven medicijnen bemoeit .( de mensen tekenen hiervoor ) Hij heeft een praktijk voor holistische massages, werkt energetisch en ook klachtgericht. 

Geertje mag voor de massage tafel gaan staan , hij legt een hand op haar rug en gaat vervolgens aan het werk. Boeiend en leerzaam om te zien dat energie echt werkt. Hij zorgt ervoor door middel van energetische werkwijze dat de gewrichten in oorspronkelijke staat gaan staan. Dit is een hele aparte gewaarwording , als je er naar zit te kijken. Wanneer , nek, hoofd, rug,heupen,knieën,enkels,voeten goed staan moet ze even lopen om te voelen of het goed voelt of dat er nog aandachtspunten zijn. Daarna geeft hij haar een massage waarna ze totaal ontspannen is , een prachtig mooie Hawaiiaanse Lomi Lomi massage zoals ik die niet eerder heb gezien of ervaren. Hij houdt continu contact met haar lichaam en zij ervaart het alsof ze in de branding van de zee ligt. De aandachtspunten vanuit anamnese worden in deze massage meegenomen. Al met al is hij bijna 1,5 uur aan het werk met haar. Wanneer de massage klaar is , heeft ze even nodig om bij te komen uit die diepe diepe ontspanning.

Wanneer zij zich heeft aangekleed , drinkt ze een glas water en gaat naar huis..Hierna ging ik mijn gesprek aan met Geert.

We hebben daarna een boeiend gesprek gehad over het opbouwen van een praktijk. Miranda had leuke vragen en we delen onze passie voor het vak.

De volgende dag liet ook model Geertje weten hoe ze de behandeling en de massage had ervaren:

Het was een super beleving. Het lijkt wel alsof ik mijn lichaam opnieuw leer kennen. Als een slang met een nieuw huidje! Ik voel de energie nog steeds in beweging. Ongelooflijk.