Groot misverstand!

Lomi-lomi is een zachte massage hoorde ik een collega-masseur zeggen…..

Hij had ooit een lomi-lomi massage ontvangen en dat was hem allemaal te zacht.

Toch wordt lomi-lomi steeds populairder onder zowel sporters als andere massageliefhebbers. Dat komt omdat deze massage aangepast kan worden aan elke behoefte. Wanneer ik masseer bereik ik een soort van flow. In die flow kan ik afstemmen op de behoefte van de persoon op tafel. Zo pas ik de beweging en de druk aan op wat ik voel. En daarbij gebruik ik mijn handen, onderarmen en ellebogen. Het perfecte gereedschap om spierknopen los te maken en energiebanen te bevrijden van blokkades. Het is een massage die al eeuwen toegepast wordt op Hawaii door een volk wat dicht bij de natuur leeft. Een lomi-lomi practitioner leert dan ook niet zo maar een massage. In de opleiding worden ook de cultuur en oude kennis van de Kahuna-sjamanen doorgegeven.

Natuurlijk ging ik niet in discussie met mijn collega. Zijn mening was gebaseerd op wat hij had ervaren. Maar zijn interesse was gewekt en hij kwam op mijn tafel liggen. Hij was zelf gewend om gezellig te kletsen terwijl hij masseert. Nadat ik was begonnen met masseren werd hij al snel stiller en gaf zich helemaal over aan de beweging.

Na de massage vertelde hij dat hij helemaal onder de indruk was. Hij had ook de flow gevoeld en was helemaal ontspannen. En het was zeker niet te zacht! De ervaring had hem overtuigd.

GeertCoaching
massage onder het schouderblad